Accesarea în orice fel a acestei aplicații, utilizarea sau cumpărarea oricărui produs sau serviciu implică acceptul explicit al dvs. cu privire la toți termenii din acest document. Ultima actualizare: 04.02.2024.

Condiții GENERALE de utilizarea a aplicației

Stability in Motion SRL este autorul acestei aplicații (site web) și beneficiază de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform legislației române și internaționale. În lipsa altor precizări, toate materialele, incluzând texte, imagini, ilustrații, design-uri, pictograme, fotografii, clipuri audio și video, ș.a.m.d. sunt proprietatea Stability in Motion SRL sau sunt licențiate de către Stability in Motion SRL pentru a fi folosite. Conținutul aplicației - integral și / sau parțial - nu poate fi reprodus, duplicat, copiat, revândut, vizitat sau exploatat în orice alte scopuri decât cele specificate, fără acceptul scris prealabil al Stability in Motion SRL.

Dreptul de autor și răspunderea asupra informațiilor adăugate de utilizatorii aplicației în platformă le aparține acestora. În funcție de secțiunea din platformă în care sunt adăugate și prezentate aceste informații, autorii au acordat Stability in Motion SRL dreptul temporar sau permanent de a le administra, incluzând fără a se limita la: stocare, prelucrare, adaptare, modificare, prezentare, combinare cu alte informații, analiză statistică etc. Detalierea acestor aspecte o găsiți în Condițiile Specifice.

Aplicația este furnizată de către Stability in Motion SRL pe o bază ”așa cum este” și ”atât cât este disponibil”. Stability in Motion SRL nu garantează că aplicația, serverele pe care este găzduită sau e-mail-urile trimise sunt fără viruși sau alte componente informatice cu caracter potențial dăunător. Utilizatorul folosește aplicația pe riscul propriu, Stability in Motion SRL fiind liberă de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate dvs., organizaţiei din care faceţi parte sau unei terţe părţi de utilizarea aplicației sau ca urmare a utilizării informațiilor prezentate în aplicație.

Comunicarea cu vizitatorii și utilizatorii aplicație o purtăm aproape exclusiv prin e-mail și sistemul de asistență. Asigurați-vă că în relația cu noi ne comunicați o adresă e-mail funcțională, la care aveți acces și pe care o verificați regulat. Atunci când așteptați un mesaj de la noi, verificați primirea acestuia inclusiv în folderele Sppan sau Junk ale aplicației dvs. e-mail. Încercăm să vă răspundem cât mai repede la toate solicitările, însă nu vă putem garanta un interval maxim de răspuns. Totuși, dacă nu ați primit un răspuns în câteva zile lucrătoare, verificați din nou primirea e-mail-urilor de la noi și eventual contactați-ne din nou.

Informațiile oferite de Stability in Motion SRL corespund realității la momentul publicării lor în aplicație sau al actualizării diverselor secțiuni ale aplicației. Stability in Motion SRL nu este răspunzătoare de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor proprii și nici de corectitudinea sau actualitatea informațiilor adăugate în aplicație de către utilizatori. Stability in Motion SRL nu acordă nici un fel de alte garanții pentru conținutul și utilizarea acestei aplicații cu excepția celor stipulate expres în acest document.

Anumite declarații din aplicație și din mediile de comunicare cu vizitatorii și utilizatorii acesteia, inclusiv cele referitoare la serviciile și produsele noastre, la calendarul și capacitățile de implementare, sunt declarații prospective care se bazează pe estimările actuale ale Stability in Motion SRL. Ca urmare a riscurilor și a evenimentelor neprevăzute, rezultatele reale pot diferi semnificativ de cele estimate. Stability in Motion SRL nu oferă nici o garanție implicită sau explicită cu privire la succesul proiectelor, serviciilor sau produselor sale.

Responsabilitata pentru veridicitatea, corectitudinea, actualitatea și respectarea drepturilor de autor a informațiilor adăugate în aplicație de către utilizatori le revine în întregime acestora. Informațiile, declarațiile și opiniile utilizatorilor nu trebuie să fie aliniate cu și nici nu trebuie să reflecte poziția și părerile deținătorului aplicației sau administratorilor acesteia. Presupunem că toți utilizatorii au intenții bune, sunt onești și respectă regulamentul nostru, pe ceilalți utilizatori și vizitatorii aplicației. Astfel, ei beneficiază de o libertate mare în a adăuga informații fără ca noi să le verificăm. Dacă observați orice încălcare a regulamentului, a regulilor de bun simț sau a anumitor drepturi, vă rugăm să ne comunicați abaterea și vom lua măsurile necesare.

Aplicația poate conţine legături către site-uri web și aplicații furnizate de alte entități asupra cărora nu avem control şi prin urmare nu putem oferi nici o garanţie pentru conţinutul lor. Legăturile adăugate de Stability in Motion SRL au fost verificate în momentul introducerii lor în aplicație fără a fi găsite informaţii ilegale sau care să încalce drepturile de autor în conţinutul acestora. Deoarece în principiu nu verificăm legăturile adăugate de utilizatori, dacă depistaţi legături cu probleme vă rugăm să ni le comunicaţi. Le vom analiza imediat și vom lua măsurile necesare.

Efectuarea de operațiuni neautorizate asupra acestei aplicații și tentativele de efectuare a acestora, incluzând fără a se limita la: utilizarea abuzivă, utilizarea frauduloasă, accesul neautorizat, modificarea, alterarea, copierea de informații, distribuirea gratuită sau comercializarea informațiilor, publicarea, transferul către terțe părți, utilizarea în oricare alte scopuri decât cele stabilite, blocarea accesului, participarea directă sau instigarea sau sprijinirea acestor acțiuni ș.a.m.d., vor fi pedepsite conform legii. Utilizatorii aplicației sunt de acord să exonereze de răspundere Stability in Motion SRL pentru orice acțiune judiciară sau extrajudiciară care a fost generată de utilizarea incorectă sau frauduloasă a aplicației.

Nerespectarea instrucțiunilor de utilizare a aplicației de către utilizatori va atrage una dintre următoarele acțiuni: atenționarea, restricționarea temporară sau permanentă a accesului la o secțiune a aplicației, restricționarea temporară sau permanentă a accesului la aplicație. Sancțiunile sunt stabilite în funcție de gravitatea și frecvența abaterilor.

Stability in Motion SRL respectă confidențialitatea datelor și informațiilor legate de vizitatori / utilizatori / clienți, precum și a tranzacțiilor efectuate de aceștia, în condițiile și limitările impuse de lege. Aplicația noastră utilizează metode adecvate pentru protecția datelor cu caracter personal, precum și a operațiunilor / tranzacțiilor pe care utilizatorii le efectuează prin intermediul ei.

Stability in Motion SRL poate derula în orice moment campanii publicitare și promoții în orice secțiune din aplicație, fără ca această operațiune să necesite acordul utilizatorilor și clienților aplicației. Spațiile, dimensiunea sau durata campaniilor publicitare și promoțiilor nu necesită acordul utilizatorilor și pot fi schimbate oricând fără a necesita anunțarea prealabilă.

Momentan toate serviciile noastre sunt gratuite. Ne rezervăm dreptul ca în orice moment să modificăm serviciile pe care le oferim, în orice fel. Putem adăuga, modifica sau anula serivii fără nici o notificare prealabilă. Este posibil ca unele servicii existente sau altele noi adăugate să poată fi accesate în viitor doar contra cost.

Pentru cazuri de forță majoră, Stability in Motion SRL, angajații, partnerii și reprezentanții acesteia sunt exonerați total de orice răspundere. Cazurile de forță majoră includ, dar nu se limitează la: erori de funcționare ale echipamentului tehnic al Stability in Motion SRL sau partenerilor ei, lipsa funcționarii conexiunii la internet, lipsa funcționarii conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele aplicației, erorile de operare etc.

Stability in Motion SRL în calitate de autor / proprietar / administrator al acestei aplicații și al serviciilor şi aplicațiilor comercializate își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul și funcționarea acestora precum și termenii și condițiile de folosire, fără nici o notificare prealabilă. Vom încerca să vă anunțăm când apar modificări, însă vă recomandăm să vizitați periodic această secțiune pentru a verifica termenii și condițiile pe care trebuie să le respectați.

Condiții SPECIFICE de utilizarea a aplicației

Contact

Dacă nu sunteți înregistrat în aplicație puteți folosi un formular pentru a ne scrie întrearea, sugestia, dorința, reclamația dvs. sau orice altă informație pe care doriți să ne-o comunicați. Vom face tot posibilul să vă răspundem cât mai repede la adresa e-mail completată.

Asistență utilizator

Dacă sunteți înregistrat, modalitatea preferată de comunicare este prin sistemul de mesaje din interiorul aplicației. Astfel, puteți urmări ușor toate discuțiile noastre. Puteți să ne scrieți despre orice este legat de aplicația noastră: întrebări, sugestii, notificări etc. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede și vă vom trimite o notificare prin e-mail când răspunsul va fi disponibil.

Inregistrare

Conturile sunt create de către persoane fizice. O persoana fizică își poate crea un singur cont în aplicația noastra.

Indiferent de modalitatea de înregistrare (Facebook, Google sau manual), conturile sunt identificate prin adresa e-mail, care trebuie să fie unică în aplicație.

La înregistrarea manuală, imediat după completarea formularului vă vom trimite un mesaj prin e-mail care va conține o legătură spre aplicația noastră. Va trebui să apăsați pe legătura respectivă pentru a ne asigura că adresa e-mail specificată este funcțională și vă aparține.

Autentificare

Puteți să vă autentificați prin metoda folosită la înregistrare. Suplimentar pentru cazul în care inițial v-ați înregistrat prin contul Facebook sau Google, aveți posibilitatea să specificați ulterior o parolă și să vă autentificați și manual dacă doriți (cu completarea addresei e-mail și a parolei).

Pentru a vă proteja de tentativele de accesare frauduloasă a contului dvs., dacă greșiți parola de 3 ori la autentificarea manuală, contul dvs. va fi blocat temporar. Aplicația va trimite automat instrucțiunile pentru schimbarea parolei la adresa e-mail asociată contului dvs. La schimbarea parolei puteți completa inclusiv parola anterioară. După schimbarea parolei veți putea folosi aplicația ca și înainte.

Dacă la autentificare bifați opțiunea Ține-mă minte, vom salva în navigatorul dvs. web un cookie care vă va autentifica automat la următoarea accesare. Acest cookie este valabil 7 zile, astfel încât dacă trec mai mult de 7 zile de la ultima utilizare a aplicației va trebui să vă autentificați din nou. Folosiți această opțiune doar pe dispozitivele personale (calculator, telefon sau tabletă), pe care le folosiți doar dvs.

Nu bifați opțiunea Ține-mă minte pe dispozitve care nu vă aparțin, pe care le folosiți ocaional sau care sunt utilizate de mai multe persoane, deoarece alte persoane vor avea acces la contul dvs. personal din aplicație. Dacă totuși bifați această opțiune, nu uitați ca atunci când părăsiți dispozitivul să selectați din meniu opțiunea Ieșire din aplicație pentru ca să ștergem cookie-ul de autentificare.

Dacă la autentificare nu ați bifat opțiunea Ține-mă minte, aplicația va verifica durata pauzelor pe care le faceți în utilizarea ei. În cazul în care nu accesați aplicația pentru mai mult de 30 minute veți fi deconectat automat. Chiar dacă aplicația a rămas deschisă în navigatorul dvs., la următoarea acțiune vă va solicita să vă autentificați. Acest comportament l-am implementat pentru a vă proteja dacă plecați de lângă dispozitiv o perioadă mai lungă sau permanent și ați uitat să ieșiti din aplicație.

Protejați-vă informațiile de autentificare! Nu le comunicați nimănui și nu le lăsați la vedere sau în locuri în care pot fi accesate de alte persoane. Oricând aveți dubii, schimbați imediat parola.

În cazul în care o altă persoană intră în contul dvs. (dacă încălcați regulamentul nostru de utilizare și îi comunicați informațiile dvs. de autentificare sau dacă accesează dispozitivul dvs. nesupraveghea), aceasta va avea acces la informațiile dvs. personala salvate în aplicație, le va putea modifica sau șterge și va putea efectua și alte acțiuni în numele dvs. (cum ar fi activarea de secțiuni, postarea de informații, discuții cu alți utilizatori, plasarea de comenzi etc.).

Dispozitive

Aveți dreptul să folosiți aplicația de pe maxim 2 dispozitive. De exemplu unul poate fi telefonul mobil iar celălalt laptop-ul dvs. Sau unul poate fi calculatorul de acasă iar celălalt calculatorul de la birou.

Trebuie să aveți în vedere că identificarea dispozitivului se face cu un cookie. Asta înseamnă că accesarea aplicației din două navigatoare web de pe același calculator va fi văzută de aplicație ca și accesarea de pe două dispozitive diferite. În plus, dacă ștergeți cookie-urile din navigatorul dvs., la următoarea accesare a aplicației vi se va solicita reactivarea dispozitivului pentru ca aplicația nu mai are cum să îl recunoască.

Dacă încercați să utilizați aplicație pe un nou dispozitiv, un mesaj de confirmare vă va fi trimis prin e-mail. Apăsând pe legătura din mesaj veți putea activa noul dispozitiv. În același timp însă, se va dezactiva unul dintre celelalte două dispozitive folosite anterioe (cel activat prima dată).

Puteți schimba dispozitivele pe care lucrați dacă aveți nevoie, însă dacă o faceți frecvent veți observa întârzieri tot mai mari în trimiterea e-mail-ului de activare. Dacă veți continua cu schimbările dese, contul dvs. va fi blocat permanent.

Schimbare parolă

Deoarece noi păstrăm doar copii criptate ale parolei dvs., nu avem cum să vă comunică parola folosită dacă o uitați. Astfel, dacă vă uitați parola aveți posibilitatea să o schimbați.

După completarea adresei e-mail vă trimitem automat instrucțiunile pentru schimbarea parolei la adresa e-mail respectivă. Apăsând o legătură către aplicaţia noastră veţi ajunge la un formular în care puteți completa parola dorită. La schimbarea parolei puteți completa inclusiv parola anterioară. După schimbarea parolei veți putea folosi aplicația ca și înainte.

Ieșirea din aplicație

Dacă vă autentificați în aplicație puteți accesa nelimitat paginile și secțiunile acesteia. În cazul în care lucrați pe un dispozitiv străin sau pe unul folosit de mai multe persoane, pentru a vă proteja datele persoanale și identitatea în aplicație este necesar să ieșiți din aplicație după ce ați terminat lucrul sau dacă lăsați dispozitivul nesupravegheat. Pentru a ieși din aplicație mergeți în meniul principal cu poza de profil și porecla dvs. și selectați opțiunea Ieșire din aplicație.

Date personale

După autentificare aveți acces la o pagina cu datele dvs. personale. Aici veți găsi atât datele furnizate la înregistrare cât și alte informații pe care le-ați completat ulterior (date de contact și informații opționale). Puteți schimba de oricâte ori informațiile dvs. personale.

Opțional, puteți adăuga o poză de profil, în care trebuie să vi se vadă fața. Nu sunt acceptate poze în care nu apăreți dvs. sau poze în care fața nu este vizibilă și identificabilă. Dacă nu respectați această condiție, profilul dvs. va fi dezactivat temporar sau definitiv. Puteți șterge sau schimba oricând această poză.

Cu excepția poreclei și a pozei de profil, informațiile din această pagină NU sunt afișate public implicit. Completarea lor vă va ajuta la inițializarea anumitor secțiuni ale aplicației (cum ar fi profilul de traducător). Aceste secțiuni vor putea avea alte setări de vizibilitate a informațiilor, însă de fiecare dată veți fi anunțat de eventualele implicații și veți putea decide exact ce informații veți face publice.

Informațiile din profilul personal sunt folosite o singură dată dacă alegeți să vă creați un Profil de Traducător. Ulterior, nici o modificare din profilul personal nu va fi reflectată în Profiul de Traducător (pe care îl veți putea actualiza în pagina proprie).

După crearea unui Profil de Traducător (când acesta este inițializat cu valori din profilul personal), nici una dintre modificările din profilul personal nu va fi reflectată în Profilul de Traducător.

Dezabonare

Puteți să vă dezabonați oricând din aplicație. Comanda o puteți iniția din pagina cu datele dvs. personale. Imediat după dezabonare informațiile dvs. vor fi retrase din sistem și vor fi arhivate. Eventualul profil de traducător va fi dezactivat automat. Cu excepția confirmării dezabonării, nu veți mai primi mesaje sau alte comunicări de la noi.

O parte dintre informațiile postate de dvs. în aplicație și o parte din informațiile dvs. care erau publice înainte de dezabonare vor continua să fie vizibile în aplicație. Câteva exemple de informații car vor rămâne în aplicație includ dar nu sunt limitate la:

 • comentarii la profilele altor traducători;
 • activitatea din secțiunile de Licitații de proiecte, Angajare traducători și Evenimente;
 • comentarii, completări, modificări și alte operații efectuate pe Dicționare și definițiile acestora;
 • discuțiile purtate în aplicațiile de Chat ale dicționarelor;
 • articole, întrebări sau comentarii postate în Forum-uri.

În cazurile de mai sus, pe lângă informațiile scrise de dvs., în unele cazuri vor putea continua să fie afișate porecla, numele, poza de profil și adresa dvs. e-mail. Acest lucru va fi necesar pentru a identifica și atribui contribuția dvs. la dezvoltarea aplicației.

La dezabonare, eventualele sume plătite pentru servicii neconsumate nu vor fi returnate. Serviciile respective se consderă că au fost prestate și nu veți putea face nici o solicitare asupra acestora prin crearea ulterioară a unui cont nou.

Alte entități

Nu avem cum să controlăm (și nici nu urmărim acest lucru atât timp cât nu sunt încălcate drepturile de autor) cine, cum și în ce scop citește informațiile publice din aplicația noastră. Noi nu avem nici o posibilitate de a șterge vreo o informație publică preluată de alte entități (persoane, organizații, firme, motoare de căutare sau alte aplicații de căutare, procesare sau arhivare etc.) din aplicația noastră.

Mai ales motoarele de căutare obișnuiesc să citească informațiile, să le proceseze, să le arhiveze și să le afișeze ulterior din arhivele lor, chiar dacă sursa inițială a dispărut de mult.

În cazul în care nu sunteți mulțumit de faptul că informațiile dvs. sunt folosite de către alte entități, vă invităm să luați direct legătura cu acestea. Noi vă putem ajuta doar dacă este vorba despre afișarea informațiilor în aplicația noastră.

Profil traducător

Crearea unui Profil de traducător este opțională. Puteți folosi aceast serviciu dacă doriți să vă promovați public serviciile dvs. din sfera traducerilor. După crearea profilului veți putea activa și dezactiva oricând și de oricâte ori profilul dvs. de traducător, ceea ce va influența corespunzător vizibilitatea publică a acestuia.

Profilul de traducător este creat dezactivat și nu poate fi văzut public. Inițial este completat cu informații din profilul dvs. personal. Este responsaibilitatea dvs. să parcurgeți aceste informații, să le ștergeți pe cele care nu doriți să devină publice, să actualizați informațiile expirate și să adăugați noi informații. După ce sunteți mulțumit cu informațiile afișate în pagină și doriți să le faceți publice, puteți activa profilul.

Profilul de traducător vă poate reprezenta pe dvs. (ca persoană fizică sau PFA) sau firma pe care o dețineți sau la care sunteți angajat. Este interzisă crearea mai multor profile de traducător pentru aceeași entitate (persoană sau firmă). Dacă sunteți angajat, verificați cu șefii și colegii dvs. înainte de a crea un profil pentru firma dvs. Orice abatere va fi sancționată prin blocarea conturilor care au creat profilele suplimentare, iar eventualele plăți pentru servicii nu vor fi returnate.

Puteți modifica informațiile din profilul dvs. de traducător oricând și de oricâte ori doriți. Vă recomandăm să actualizați periodic informațiile, pentru ca potențialii dvs. clienți să primească informații actuale despre dvs. și să vă poată contacta corect.

Informațiile din profilele de traducător sunt furnizate cu scopul mediatizării cât mai largi a acestora, astfel încât noi facilităm indexarea lor de către motoarele de căutare. În urma ștergerii sau modificării informațiilor, sau chiar a dezactivării întregului profil de traducător, aceste informații nu vor mai fi disponibile prin intemediul aplicației noastre, însă este posibil să persiste în înregistrările motoarelor de căutare sau ale altor entități asupra cărora noi nu avem nici un control.

Profilul dvs. de traducător are atașată o adresă web specială. Aceasta este generată automat pe baza numelui de traducător (persoană sau firmă). Puteți folosi această adresă pentru a vă populariza serviciile din sfera traducerilor. Această adresă va rămâne neschimbată atât timp cât nu modificați numele din profilul de traducător.

În profilul de taducător puteți adăuga o imagine. Aceasta poate să fie sigla firmei dvs. sau o poză care vă reprezintă. Puteți adăuga inclusiv o poză cu dvs., dacă sunteți de acord să fie prezentată public. Nu sunt acceptate imagini asupra cărora nu aveți drept de autor sau de utilizare, imagini cu conținut ofensator (violență, nuditate, discriminare etc.) sau imagini cu copii. Dacă nu respectați această condiție, profilul dvs. va fi dezactivat temporar sau definitiv.

Facem tot posibilul să oferim acces gratuit și continuu la profilele de traducător din Catalogul traducătorilor, însă nu putem oferi nici o garanție pentru funcționarea acestora permanentă și fără probleme. Similar, nu vă putem oferi nici o garanție legată de disponibilitatea adresei web asociată profilului dvs. și de afișarea corectă a informațiilor dvs. Nu putem fi trași la răspundere pentru nici un fel de deranj sau pierdere pe care ați putea-o suferi prin nefuncționarea profilului dvs. de traducător.

Catalogul Traducătorilor

Catalogul traducătorilor a fost conceput pentru a vă permite găsirea serviciilor dorite și a persoanelor sau firmelor care le pot furniza. Toate informaţiile din profilele traducătorilor (persoane fizice sau juridice) au fost furnizate de către traducători sau de către persoanele de contact ale firmelor. Disponibilitatea acestor informații depinde exclusiv de traducători sau de persoanele de contact ale firmelor, care pot modifica sau șterge informațiile sau chiar dezactiva complet profilele în orice moment, fără preaviz.

Noi nu am adăugat nici un profil de traducător și nu răspundem pentru corectitudinea profilelor adăugate de utilizatori. Deoarece nu efectuăm nici un fel de verificări a traducătorilor sau a firmelor, nu putem oferi nici recomandări și nici garanții pentru corectitudinea informațiilor prezentate sau pentru calitatea serviciilor pe care le oferă aceștia. Nu putem fi trași la răspundere pentru nici un fel de deranj sau pierdere pe care ați putea-o suferi prin nerealizarea sau nefinalizarea corespunzătoare a colaborării cu vreun traducător găsit prin aplicație.

Drepturile de autor pentru informațiile prezentate în profilele de traducător le aparțin utilizatorilor care le-au adăugat în aplicație. Noi oferim doar un serviciu de intermediare între aceștia și potenșialii lor clienți.

Facem tot posibilul să oferim acces gratuit și continuu la informațiile din Catalogul traducătorilor, însă nu putem oferi nici o garanție pentru funcționarea acestora permanentă și fără probleme. Nu putem fi trași la răspundere pentru nici un fel de deranj sau pierdere pe care ați putea-o suferi prin nefuncționarea aplicației.

Dicţionare: Căutare definiţii

Aplicația noastră vă oferă posibilitatea de a căuta în cele mai performante dicționare electronice bilingve între limba română și 7 limbi străine. Definițiile din bazele de date au fost prelucrate de către angajații noștri lingviști. Atât modalitatea de căutare în baza de date cât și cea de afișare a rezultatelor au fost concepute de noi pentru a efientiza găsirea sensurilor de traducere dorite.

Nimeni nu poate avea drepturi de autor pe definiții individuale, însă drepturie de autor pentru aplicație și pentru bazele de date ne aparțin. Este interzisă copierea și reproducerea unui număr mai mare de definiții, indiferent de modalitatea de preluare sau de diseminare a informațiilor. În cazul în care depistăm tentative de copiere în masă a definițiilor, contul dvs. va fi blocat temporar sau chiar permanent.

Vizitatorii au acces doar la o variantă demonstrativă a dictionarelor. Pentru a le folosi la întregul lor potențial este nevoie de înregistrarea iar apoi de autentificarea în aplicație.

Dicționarul a fost conceput inițial pentru traducători, care au un nivel de cunoaștere a limbilor străine peste medie. Astfel, pentru o mare parte dintre cuvinte și expresii aplicația afișează mai multe sensuri de traducere, iar utilizatorul va trebui să decidă care anume se potrivește mai bine în contextul la care lucrează. În plus, dicționarul poate conține greșeli de traducere a termenilor, de scriere a cuvintelor, de încadrare în domenii greșite etc. Noi nu putem fi trași la răspundere pentru nici un fel de deranj sau pierdere pe care ați putea-o suferi prin utilizarea unor definiții incorecte sau nepotrivite sugerate de aplicație.

Dicţionare: Englez, German, Francez, Maghiar, Spaniol, Italian, Rus

Pentru fiecare dicționar în parte beneficiați de aceleași tipuri de servicii. Momentan puteți căuta definiții ale cuvintelor și expresiilor, în ambele sensuri de traducere. Vom implementa în curând posibilitata ca utilizatorii să semnaleze erori în dicționar și să propună corectarea acestora. De asemenea, vom permite adăugarea de noi definiții de către utilizatori, care vor fi afișate evidențiat față de definițiile inițiale. Astfel, calitatea și mărimea bazelor de date și implicit a dicționarelor va crește în timp.

Fiecare dicționar are o cameră de chat proprie. Acestea permit utilizatorilor aplicației să discute în timp real între ei. În fiecare cameră de chat sunt permise doar discuții care să faciliteze traducerea unor termeni sau expresii din / în limba română în limba străină specifică camerei de chat, sau discuții despre definițiile din respectivul dicționar. Adresarea, tonul și limbajul trebuie să fie respectuoase. Se pot argumenta idei și poziții, însă sunt interzise orice atacuri la persoană. Încălcarea acestor condiții va atrage interdicția temporară sau permanentă de a scrie în camerele de chat.

În camerele de chat utilizatorii sunt identificați prin poreclă, astfel încât identitatea lor este protejată. Dacă doresc să rămână anonimi este responsabilitatea lor să nu ofere în scris informații pe bază cărora să poată fi identificați. Nu trebuie să ofere nici un fel de informații personale, doearece nu au de unde să știe cine mai urmărește discuția.

Utilizatorii care accesează o cameră de chat vor vedea maxim 40 dintre mesajele scrise anterior. Cât timp vor ține deschisă fereastra cu camera de chat, mesajele noi se vor adăuga la listă. Nu este posibilă accesarea unor mesaje mai vechi, care nu mai sunt afișate în camera de chat. Aplicația arhivează toate mesajele scrise, pentru a putea analiza eventualele abateri de la regulamentul de folosire a camerelor de chat. Dacă vă deranjează mesajele unui utilizator comunicați-ne porecla acestuia și felul în care a încălcat condițiile de utilizare a chat-ului. Vom analiza fiecare situație în parte și vom lua măsurile necesare.

Aplicaţii: Dicţionar pe USB

Dicționarul Profesional SIGN pe USB este un program de sine stătător, care rulează pe sistemul de operare Windows. Practic, toate dicționarele la care aveți acces on-line în această aplicație au fost preluate din acest program. Dicționarul pe USB are câteva avantaje majore față de dicționarele on-line din această aplicație:

 • nu necesită conexiune la internet pentru utilizare;
 • este mult mai rapid la căutare;
 • parcurgerea listelor lungi cu definiții nu este limitată;
 • permite adăugarea, modificarea și ștergerea definițiilor;
 • nu necesită autentificare la utilizare;
 • poate fi utilizat de pe o memorie USB pe mai multe calculatoare sau poate fi înregistrat pe discul unui singur calculator.

Dicționarul pe USB nu face parte din această aplicație. Puteți citi descrierea lui, însă veți fi redirecționat spre un alt site pentru a-l cumpăra.

Aplicaţii: Dicţionar în Reţea

Dicționarul Profesional SIGN în Rețea este aproape identic cu dicționarul pe USB. Se diferențiază prin faptul că este conceput pentru utilizarea în cadrul unei rețele interne de calculatoare. Beneficiarii sunt firmele cu mai mulți traducători, care au nevoie de o aplicație care să funcționeze în rețeaua lor locală, făsă să acceseze internetul.

Dicționarul în Rețea nu face parte din această aplicație. Puteți citi descrierea lui, însă veți fi redirecționat spre un alt site pentru a-l cumpăra.

Secțiuni în lucru

Am conceput applicația astfel încât să reprezinte o resursă valoroasă pentru mai multe activități ale traducătorilor. Deoarece am decis să o lansăm cât mai repede, sunt secțiuni ale aplicației care încă nu au fost implementate. Acestea sunt afișate diferit în meniuri iar în paginile respective apar mesaje care specifică că nu sunt implementate.

Nu putem estima ordinea în care le vom implementa sau un calendar de implementare. Vă invităm însă să ne comunicați care ar fi nevoile și preferințele dvs. Ne von focusa eforturile de dezvoltare spre secțiunile pentru care am primit cele mai multe solicitări.

Politica de CONFIDENȚIALITATE privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerințelor (GDPR) Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date , Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice și OUG 13/24.04.2012, Stability in Motion SRL poate colecta de la dumneavoastră date cu caracter personal, dar numai cu acordul dumneavoastră și dacă acestea sunt furnizate în mod voluntar.

Stability in Motion SRL administrează datele personale pe care le furnizați în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate: pentru a face posibilă livrarea serviciilor comandate, confirmarea comenzii, informarea privind stadiul comenzii, oferirea de răspunsuri la reclamațiile plasate, evaluarea serviciilor oferite, activități comerciale, activități de promovare a bunurilor și serviciilor oferite, de marketing, publicitate, de dezvoltare, de cercetare de piață, statistică, monitorizare a vânzărilor și comportamentul clienților, administrative, de media și altele asemenea.

Prin înregistrarea în această aplicație acceptați în mod expres, liber, neechivoc și în deplină cunoștință de cauză termenii și condițiile din acest document și ne dați în mod expres acordul să stocăm, să utilizăm și să prelucrăm datele dvs. personale în scopurile detaliate anterior. Nici una dintre datele dvs. personale nu va fi făcută publică sau oferită altcuiva fără acordul dvs. anterior. Datele vor fi prelucrate pe perioada utilizării serviciilor și produselor noastre, precum și ulterior, pentru o durată rezonabilă, care nu poate fi mai scurtă decât termenul general de prescripție.

Putem transmite informațiile privind datele dvs. cu caracter personal organelor abilitate ale statului, în baza solicitării acestora și în limitele prevăzute de lege. De asemenea, le vom putea folosi în comunicarea cu diverși furnizori de servicii (găzduire web, comunicare e-mail, facturare, SMS, procesare plăți, contabilitate, juridice, marketing, rețele de socializare etc.) fără ca datele dvs. personale să fie făcute publice, cu excepția cazurilor prevăzute de lege, precum și a cazurilor în care însăși prestarea serviciilor o impune.

Pe baza unei cereri expediate prin e-mail către Stability in Motion SRL vă puteți exercita în mod gratuit dreptul la o solicitare pe an privind confirmarea faptului că datele dvs. personale sunt sau nu prelucrate. De asemenea, puteți solicita rectificarea, actualizarea, blocarea, ștergerea sau transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă cu dispozițiile legale, dacă aceasta nu este imposibilă sau nu presupune un efort disproporționat față de interesul legitim care ar putea fi lezat.

Operatorul datelor cu caracter personal este Stability in Motion SRL, cu sediul social în Cluj-Napoca, Calea Florești 3/26, înregistrată cu J12/1337/2009 și CUI 25710836. Responsabilului cu protecția datelor personale este Laszlo Petho, 0744-866.368, office@krav-maga.ro

În cazul în care NU sunteți de acord cu vreo prevedere din acest document NU accesați aplicația noastră, NU vă înregistrați în aplicație și NU folosiți serviciile sau produsele noastre.


Vizitatori

Puteți accesa anumite secțiuni ale aplicației ca vizitaror, fără autentificare. În acest caz noi nu colectăm nici o informație cu caracter personal.

Colectăm însă pentru analize statistice anonime informații nepersonalizate din navigatorul dvs. precum IP-ul dispozitivului, cookies, atributele software și hardware, paginile accesate, ora accesării, locația dvs., timpul petrecut în aplicaţie etc.

Înregistrare

Pentru a accesa majoritatea secțiunilor aplicației trebuie întâi să vă înregistrați:

 • completând manual: numele, prenumele, adresa e-mail și parola, sau
 • prin contul Facebook sau Google, caz în care citim numele, prenumele, adresa e-mail, poza de profil și identificatorul contului (un numar de genul 121504016686875011782).

Salvăm aceste informații pe serverul nostru, pentru a vă permite autentificarea ulterioară în aplicație și pentru a putea comunica cu dvs. Parola este salvată criptat și nici noi nu putem să o vedem.

Nici una dintre informațiile de mai sus nu este făcută publică după înregistrarea în aplicație. Singurele persoane care pot vedea aceste informații sunteți dvs. și administratorii aplicației. Din contul dvs. puteți vedea aceste informații și le puteți actualiza oricând și de oricâte ori doriți.

La înregistrare vi se va genera o poreclă compusă din primul dvs. prenume și câteva cifre. Aceasta va fi afișată celorlalți utilizatori ai aplicației atunci când veți folosi anumite secțiuni ale aplicației, pentru a vă păstra anonimatul.

Aplicația nu este destinată minorilor, însă conţinutul acesteia nu este vătămator pentru aceştia. Recomandăm minorilor să se înregistreze în aplicație doar cu aprobarea și supravegherea unui părinte.

Autentificare

Noi am făcut tot posibilul pentru a preveni orice utilizare frauduloasă a aplicației, așa că este responsabilitatea dvs. să vă asigurați că sunteți singura persoană care se autentifică în contul dvs. Păstrați informațiile dvs. de autentificare în locuri sigure și nu le comunicați altor persoane.

Prin aplicație mai putem colecta și informații din navigatorul dvs. precum IP-ul dispozitivului, cookies, atributele software și hardware, paginile accesate, ora accesării, locația dvs., timpul petrecut în aplicaţie etc. Acesta ne ajută să vă identificăm corect, să rezolvăm eventuale dispute, să îmbunătăţim funcţionarea aplicaţiei și a serviciile oferite, să personalizăm conținutul pe care îl vedeți și materialele publicitare, să efectuam cercetări și să realizăm rapoarte anonime pentru noi, partenerii sau clienții noștri.

Comunicări e-mail

Adresa e-mail este folosită pentru administrarea autentificării și pentru comunicarea cu dvs. Prin înscrierea în aplicație consimțiți să primiți periodic mesaje e-mail de la noi, în scop administrativ, de informare, de sondare, de marketing, de vânzare etc. Pentru unele tipuri de mesaje veți putea opta să le primiți sau nu, pe când alte tipuri de mesaje le veți primi atât timp cât sunteți înregistrat. După dezabonarea din aplicație nu vă vom mai trimite nici un fel de mesaje.

Utilizare

Având în vedere că scopul principal al aplicației este medierea informării și contactului dintre ofertanții și beneficiarii serviciilor din sfera traducerilor, în anumite secțiuni ale aplicației vor fi prezentate și informații personale. Informațiile dvs. personale vor putea ajunge să fie vazute de alte persoane (utilizatori sau vizitatori ai aplicației) doar dacă veți alege să folosiți anumite secțiuni ale aplicației care necesită acest lucru. Veți fi informat în avans despre implicațiile acțiunilor dvs. și veți putea alege exact care sunt informațiile pe care doriți să le faceți publice și în ce contexte.

Pentru accesarea și utilizarea anumitor secțiuni sau facilități ale aplicației va trebui să ne oferiți informații suplimentare despre dvs. Vă vom comunica în avans care sunt informațiile necesare și în ce mod vor fi folosite, iar dvs. veți putea opta pentru furnizarea acestora sau pentru neutilizarea sau utilizarea limitată a secțiunilor respective. În funcție de scopul declarat, aceste informații vor fi făcute publice (de exemplu în Catalogul traducătorilor) sau vor fi folosite doar în relația dintre dvs. și administratorii aplicației (de exemplu pentru facturarea unor servicii).

Trebuie să fiți atent în cazul în care alegeți să divulgați informații de identificare personală într-o zonă accesibilă public a aplicației. Nu uitați că aceste informații pot rămâne pe termen nedefinit în zonele accesibile public ale aplicației. Dvs. purtați întreaga responsabilitate pentru informațiile pe care le divulgați și diseminați prin intermediul aplicației.

Dezabonare

Vă puteți dezabona în orice moment din aplicație, caz în care informațiile dvs. vor fi retrase imediat din circulație și arhivate.

În funcție de activitatea dvs. anterioară în cadrul aplicației, este posibil ca unele informațiile despre dvs. să continue să fie afișate public și după dezabonare. În timpul utilizării aplicației veți fi notificat înainte de fiecare acțiune care ar putea lase urme publice despre dvs. și activitatea dvs., pentru a alege în cunoștință de cauză.

Dacă în timpul utilizării aplicației ați ales să faceți publice informații personale, trebuie să acceptați faptul că acestea au putut fi văzute de orice alte persoane și au putut fi procesate de orice alte aplicații externe (cum ar fi roboții motoarelor de căutare). Noi nu avem cum să controlăm ce au făcut și ce vor face aceste entități cu informațiile dvs. Dacă va fi cazul, va trebui să luați legătura direct cu entitățile care vă folosesc în continuare informațiile și după dezabonarea din aplicația noastră.

Aspecte FINANCIARE

Momentan nu oferim servicii sau produse plătite în această aplicație. Vom completa această secțiune cu mai multe informații atunci când va fi cazul.

Pentru toate serviciile sau produsele cu plată vă oferim informații detaliate despre oferta noastră și obligațiile părților.

Aveți posibilitatea să analizați ofertele și să luați o decizie informată înainte de a plasa o Comandă. Fiecare Comandă va conține produsul sau serviciul selectat, prețul, modalitatea de plată, termenele de plată și livrare.

Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile furnizate. Cumpărătorul trebuie să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare. Cumpărătorul își exprimă acordul să primească facturile în format electronic, la adresa de e-mail menționată în Contul său.

Politica COOKIE

Prin utilizarea aplicației vă exprimaţi acordul să folosim cookie și alte tehnologii similare pentru îmbunătățirea și personalizarea serviciilor, analizarea traficului, furnizarea de publicitate, protecției anti-spam și anti-malware, prevenirea utilizării neautorizate.

Un cookie este un fişier text care conţine mici fragmente de informaţii trimise navigatorului tău şi memorate în computerul, telefonul tău mobil sau alt dispozitiv, atunci când vizitezi un site. Acest fişier cookie trimite informaţii înapoi către site ori de câte ori îl revizitezi.

Cookie-urile pot fi permanente (cunoscute drept cookie-uri persistente), care rămân în computerul tău până când le ştergi, sau temporare (cunoscute drept cookie-uri pentru sesiune) care sunt valabile doar până când închizi fereastra navigatorului tău. Cookie-urile pot fi ale părţii-gazdă (first-party), care sunt configurate de site-ul pe care îl vizitezi, sau ale unor părţi terţe, care sunt configurate de un site diferit de cel pe care îl vizitezi.

Aplicația noastră are nevoie de cookie-uri pentru a funcționa corect, pentru analiză și creșterea performanței, pentru facilitarea utilizării serviciilor sau pentru marketing. Dacă nu sunteți de acord cu utilizarea acestora sau blocați utilizarea acestora din navigatorul web, aplicația nu va funcționa.

Cookie-urile pe care le folosim NU conțin informații personale sau informații care să poată ajuta la identificarea dvs. Ele sunt compuse dintr-un singur șir alfanumeric generat aleator, de genul p8rv7f6cshjc4hl5u99t49nuet. În acest moment utilizăm următoarele cookie-uri securizate:

 • un cookie generat automat de browser pentru a identifica sesiunea actuală de utilizare. Expiră când părăsiți aplicația sau când închideți navigatorul web.
 • un cookie creat de aplicație pentru a identifica dispozitivul și navigatorul web utilizat. Vă ajută să vă autentificați în aplicație. Nu expiră.
 • un cookie care păstrează confirmarea dvs. că ați fost informat despre Politica Cookie. Este o obligaţie legală. Expiră într-un an de la confirmare.
 • un cookie care permite autentificarea automată în aplicație, dacă ați solicitat acest lucru. Expiră în 7 zile de la ultima autentificare.

În plus față de cookie-urile noastre, aplicația poate să folosească cookie-uri generate și administrate de terțe părți. Pentru informații despre aceste cookie-uri vă invităm să contactați entitățile care le administrează.

 • Cookie-uri pentru publicitate, utilizate pentru a controla afișarea reclamelor şi a măsura impactul campaniilor publicitare. Ele pot fi plasate de firme de publicitate şi agenţii lor.
 • Cookie-uri pentru rețele sociale, utilizate pentru a permite integrarea aplicației cu respectivele rețele: Facebook, Google, YouTube, Vimeo, Instagram, Pinterest, Twitter, etc

Dacă setările navigatorului dvs. web sunt configurate pentru a accepta cookie-uri iar dvs. continuați să accesați aplicația noastră, vom considera aceste acțiuni voluntare ca acord al dvs. pentru folosirea cookie-urilor.

Aveți posibilitatea de a impune resticții de utilizare a cookie-urilor, de a le bloca sau şterge, modificând setările navigatorului dvs. web. Cât timp aceste restricții sunt active nu veți putea folosi aplicația. Din momentul în care eliminați restricțiile, aplicația își va reveni la o funcționare normală, chiar dacă ați șters anterior toate cookie-urile.

Puteți să vă modificați setările pentru cookie și să administrați cookie-urile existente citind instrucțiunile pentru navigatorul dvs. web: Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer sau Microsoft Edge. Pentru alte navigatoare vă invităm să căutați pe internet.